سیستم های امنیتی و اعلام حریق
ابتدایی ترین تعریف سیستم امنیتی را می توانیم از نام آن به دست آوریم یعنی وسیله ای که با استفاده از آن می توان چیزی را از طریق سیستم و دستگاه های متقابل نظارت و کنترل کرد.
امروزه شاهد جرایم و اتفاقاتی مانند سرقت از واحدهای مسکونی، تجاری و اداری، آتش سوزی و یا نقص در سیستم های مورد استفاده و غیره هستیم که با توجه به مسائل فوق، سیستم های امنیتی و اعلام حریق کاربردهای بسیاری دارند.
دسته بندی سیستم های امنیتی و حفاظتی
امروزه اکثر سیستم های امنیتی صرف نظر از نوع دارای اجزای استانداردی مانند واحد پردازش (که به عنوان هسته عمل می کند)، سنسور، آژیر، صفحه کلید برای ورود اطلاعات و ریموت می باشند.
تجهیزات سیستم های امنیتی و اعلام حریق در شرایط و گزینه های مختلف متفاوت می باشند و برای هر شرایط سیستم های مربوط به خود وجود دارند. از این رو شما می توانید بسیاری از ویژگی های متمایز و دسته هایی که مورد نیاز برای اماکن و مراکز خاص می باشد را پیدا کنید.
سیستم های امنیتی را می توان به موارد زیر تقسیم کرد:
- سیستم های هشداری نظارتی (این نوع سیستم های امنیتی معمولا توسط یک شرکت امنیتی بصورت دائمی نظارت می شوند و در مواقع مشکوک افراد آموزش دیده به سرعت به محل اعزام می شوند.)
- سیستم های هشداری بیسیم (قابلیت اتصال بیسیم امکان نظارت لحظه ای محل مورد نظر را به شما می دهد.)
- سیستم های نظارت ویدیویی (یک سیستم نظارت ویدیویی کارآمد که شناسایی و دستگیری سارقان را نیز راحت تر می کند.)
- سیستم های کنترل دسترسی (با این سیستم های امنیتی می توانید ورود به بخش های مشخصی از ملک را به افراد خاصی محدود کنید.)
انواع متداول سیستم های امنیتی و حفاظتی شامل:
- دوربین های مدار بسته مادون قرمز (Infrared CCTVs)
- سیستم های امنیتی اولتراسونیک (Ultrasonic Security Systems)
- پرتوهای فوتوالکتریک (Photoelectric Beams)
- سیستم های امنیتی کابلی فشار سنسور (Sensor Pressure Cable Security Systems)
- سیستم های امنیتی شناسایی میدان مغناطیسی منفعل (Passive Magnetic Field Detection Security Systems)
و موارد دیگر.
کاربرد سیستم های امنیتی و حفاظتی
سیستم های حفاظتی به دو دسته سیستم اعلام سرقت و سیستم اعلام حریق تقسیم می شوند. سیستم اعلام سرقت یکی از قسمت های مهم در سیستم های امنیتی و حفاظتی می باشد و با نام های دیگری مثل دزدگیر نیز شناخته می شود که به دو صورت بیسیم و با سیم وجود دارد. سیستم اعلام حریق دارای چند دستگاه است که با یکدیگر کار می کنند و در صورت وجود دود، آتش، منواکسید کربن و سایر شرایط اضطراری آنها را تشخیص داده و از طریق تجهیزات صوتی و بصری به کاربر هشدار می دهند.
مانیتورینگ یکی از مهمترین بخش ها در پیکربندی سیستم های امنیتی است چرا که نمایش کلیه ویژگی ها و امکانات و قابلیت های مجموعه، ذخیره سازی و آرشیو بندی اطلاعات، چگونگی اعمال مدیریت به نحوه ی کار و … همه به عهده ی بخش مانیتورینگ است.
سیستم های امنیتی و اعلام حریق از روش های مختلفی برای اطلاع دادن به کاربر استفاده می کنند. نحوه عملکرد به این صورت است که برای هر محل یا منطقه سنسور مناسب به عنوان مثال دتکتور حرکتی برای تشخیص عبور و مرور مجاز و غیر مجاز و سنسور تشخیص دود برای اعلام حریق و غیره… مشخص و نصب می گردد. این سنسورها محدوده ای را با توجه به قابلیتشان پوشش می دهند و عبور از آن محدوده در صورت فعال بودن سنسور باعث ایجاد آلارم و به صدا درآمدن آژیر دزدگیر می گردد و مالک آن محل را از وجود فرد یا افراد غیر مجاز آگاه می سازد. سیستم های امنیتی و اعلام حریق همچنین می توانند در صورت عدم حضور با ارسال پیامک و یا تماس با تلفن همراه، شما را از هشدارها با خبر سازند.
سیستم های امنیتی هوشمند جدید به صورت بیسیم در خانه و یا هر جای دیگر نصب می گردد و این باعث می شود تا نصب و راه اندازی آنها بسیار راحت تر شود. برای مثال با به کارگیری سیستم های هوشمندسازی ساختمان، هر چیزی در منزل به تلفن همراه شما متصل شده و استفاده از آن بسیار راحت خواهد بود و شما از این طریق می توانید توسط پیامک و اینترنت بفهمید که در هر لحظه خانه شما در چه وضعیتی می باشد.